Danny Ungur / Toni Avram prezenti la IRC Sibiu Rally 2012

Inca de la inceputul saptamanii, Sibiul a devenit punctul principal de atractie pentru toti fanii raliurilor din Romania. Mii de spectatori au luat cu asalt Piata Mare pentru a asista la parada echipajelor, pentru ca mai apoi sa se mute in Piata Mica, acolo unde a avut loc startul festiv. Pentru prima oara, o etapa din Romania este inscrisa in Intercontinental Rally Challenge. Raliul Sibiului, a cincea runda din Campionatul National de Raliuri Dunlop, este considerat cea mai dura etapa din tara noastra, iar editia 2012 a acestuia nu pare sa fie mai iertatoare cu materialul de concurs. Din cele 57 de echipaje inscrise la start, 18 au abandonat deja pana la finalul primei zile.

Daniel Ungur si Toni Avram au avut o prima zi plina de emotii in Raliul Sibiului. Cu toate acestea, cei doi au ajuns cu bine in parcul de service de la finalul zilei de vineri, clasandu-se pe prima pozitie la clasa 11, la un ecart de aproape 10 minute in fata urmatorului concurent. “Raliul Sibiului este unul extraordinar si se aproapie de o etapa de mondial. Avem probe pe zi si pe noapte, pe macadam si pe asfalt, atmosfera este electrizanta, asa cum ii sta bine unei etape din Intercontinental Rally Challenge. Noi am avut emotii pe o proba, atunci cand ne-am simtit rau din cauza inhalarii unor vapori de benzina. Totul a fost ok in cele din urma si suntem in grafic pentru victorie la finalul primei zile.” declara multumit Danny Ungur.

A 5-a victorie pentru Danny Ungur / Toni Avram

Dupa o prima zi cu emotii, in care au avut de suferit din cauza unor vapori de benzina, Daniel Ungur si Anton Avram si-au trecut in cont cea de-a cincea victorie consecutiva la clasa 11 din acest sezon. „Sambata, in a doua zi, am avut parte iarasi de peripetii. Am mers fara turbo pe prima bucla, iar dupa ce am scapat de problema, am inceput sa-l prind pe Badina, care lua startul in fata noastra.”  spunea Danny.Avand un coeficient de 1,5 in intrecerea interna, Raliul Sibiului le-a adus celor doi o zestre importanta de puncte, mai precis 37,5, castigarea unui nou titlu national reprezentand o simpla formalitate pentru una din urmatoarele trei etape care au mai ramas de disputat.

Raliul Sibiului a fost o etapa casanta pentru masini si recomandata pilotilor de uzina. Ne bucuram ca am ajuns cu bine la final, acesta fiind cel mai important eveniment pentru motorsportul romanesc. Numarul fanilor a fost impresionant pe probe si sper ca s-au bucurat de spectacolul pe care l-am facut ori de cate ori am avut ocazia.” declara Danny Ungur sambata seara.

 

Leave a Reply